over cesco

Muziek betekent iets voor iedereen. Van je favoriete uitlaatklep tot dat nummer dat je altijd herinnert aan die ene avond. Ik zet die bijzondere kracht van muziek in waar ik kan.

Ik ben Cesco, en Cesco betekent mij. Ik ben conservatorium-gediplomeerd muziekdocent in Groningen. Ik heb Docent Muziek gestudeerd, met als hoofd-instrument jazz piano. Na mijn studie ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer.

Onder de noemer van Cesco Music werk ik op de raakvlakken van muziek, educatie en ondernemerschap. En dat alles in en om mijn thuisstad Groningen. Klinkt heel leuk, maar wat bedoel ik daarmee?

In de eerste plaats gebruik ik de kracht van muziek in educatie. Naast dat ik muzikale workshops ontwerp en leidt, gebruik ik ook muzikale principes en werkvormen in andere situaties. Bijvoorbeeld samen zingen voor team building, of dirigeren als oefening voor leiding geven.

Daarnaast gebruik ik muziek samen met ondernemen. Muziek is een geweldige metafoor. Zo is een muziekstuk componeren een perfect voorbeeld van een ontwikkelings- of innovatieproces, spelen in een band eigenlijk hetzelfde als samenwerken in een multidisciplinair team, en op een podium staan is voor muzikanten en ondernemers even belangrijk.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dat doe ik liever face-to-face. Neem vooral contact met me op als je meer wilt weten!

Foto Cesco Homminga.jpg
Cesco is een eindbaas.
— Cesco Homminga